Astra Antik Kent Turizme Kazandırılıyor
 Hadim Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile kültürel miraslara sahip çıkılması yönünde projelerine devam ediyor. Hadim Belediyesi bu doğrultuda ilçede bulunan Astra Antik Kenti’nin dünya turizmine kazandırılması için çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacak.
Hadim Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilecek çalışmalar ile antik kentin çevre düzenlemeleri yapılarak, koruma altına alınacak. Gün yüzüne tüm ihtişamı ile çıkarılacak olan bu kent dünya turizmine kazandırılacak.

TURİSTLERİN UĞRAK MEKANI OLACAK
Hadim’de bulunan ve tarihe ışık tutan Astra Antik Kenti hakkında bilgi veren Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, “Bu kent, Bolat beldesinin 7 km güneyinde, bugün tamaşalık diye adlandırılan mevkide yerleşiktir. Bolat Kasabası’nın halkı arasında burası eski İstanbul olarak da isimlendirilmekte. Antik yerleşme Bolat yaylasında lokalize edilmiştir. Bolat yaylası yazın keçi sürülerinin otlatıldığı yüksek bir yaz otlağıdır. Yayla yazları serin olduğu için insanlar yazları buraya göç etmektedirler. Yazın buralarda, barınma ihtiyaçlarını karşılamak için yayla evleri bulunmaktadır. Oldukça güzel bir mevkide bulunan bu kent, yapacağımız çalışmalar neticesinde sadece yerli değil yabancı turistlerinde uğrak yeri olacak” diye konuştu.

ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞACAK
Kentin, önemli yapılar arasında yer aldığını ifade eden Başkan Hadimioğlu, “Yapılan kazılar ve çalışmalar neticesinde meclis binası olarak tanımlanan ve birkaç anıt ile seramik fırın ortaya çıktı. Ayrıca kentin kuzey tarafında taş ocakları da bulunuyor. Roma kenti olarak bilinen bu yerde bulunan yazıtlar yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekecek. Daha birçok tarihi yansıtan ve doğal güzelliği bulunan bu kent, kısa sürede yeniden eski ihtişamına kavuşacak ve meraklılarına açılacak” dedi.