Yeni Sanayi Sitesi için sözleşme imzalandı

Hadim ilçesine yapılacak sanayi sitesi için ihale sözleşmesi imzalandı. Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Belediye Meclis üyeleri ile işi üstlenen yüklenici firma yetkilileri katıldı. Belediye Başkanı Hadimioğlu, törende yaptığı konuşmada, sanayi sitesinin ilçe için önemli bir ihtiyaç ve geleceğe dönük bir proje olduğunu söyledi. İhalenin 15 Kasım'da gerçekleştirildiğini belirten Hadimioğlu, "Yeni yapacağımız sanayi sitesi bin 800 metrekare alana kurulacak ve 30 dükkan yer alacak şekilde projelendirildi. Bugün de sözleşmesini imzalıyoruz. İnşaat bir yılda bitecek.Sanayi sitesi tamamlandıktan sonra ilçe merkezindeki sanayi dükkanlarını yeni sitede toparlayacağız. Firmamıza, belediyemize ve ilçemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Hadim Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni sanayi sitesi için ihaleye çıkıldı. Hadim – Konya karayolu üzerinde ilçe girişine yapılacak olan sanayi sitesinde 30 dükkân bulunacak. Hadim Belediyesi ilçedeki büyük bir eksikliği daha gidermek için kolları sıvadı. Belediye ilçeye yeni bir sanayi sitesi kurarak önemli bir ihtiyacı giderecek. Yatırım yapmak isteyenler için büyük bir olanak sağlayacak olan sanayi sitesi, ilçede büyük oranda istihdam olanağı yaratacak.

İLÇENİN ÖNEMLİ İHTİYACI GİDERİLECEK
Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu yaptığı açıklamada bin 800 metrekare alana kurulacak olan yeni sanayi sitesi ile ilçenin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacağını söyledi. İlçe merkezinde hâ- lihazırda bulunan sanayi alanının ihtiyaca cevap veremediğini ifade eden Hadimioğlu, “İlçe girişine yapacağımız yeni sanayi sitesi ile ilçeyi ses ve görüntü kirliliğinden kurtarmayı hedefliyoruz. Dükkânların küçük, eski ve sanayii için elverişsiz olması esnaflarımız için de büyük sorun oluşturuyor. Merkezdeki dükkânların dağınık olması vatandaşların da işlerini zorlaştı- rıyor. Yeni sanayi sitesi tamamlandıktan sonra ilçe merkezindeki tüm sanayi dükkânlarını burada toplayacağız” diye konuştu.

İNŞAAT İLKBAHARDA BAŞLAYACAK
Başkan Hadimioğlu, “Yeni dükkân açmak isteyen girişimciler ve orta ölçekli işletmeler uygun yer bulmakta zorlandığı için yatı- rım yapmaktan kaçınıyor. Bütün bunları göz önünde bulundurunca yeni sanayi sitesinin yapılması ilçemiz için zorunlu haline geliyor. Bu sebeple yaklaşık bir yıldır bu yönde inceleme ve çalışmalar yaptık. Her biri 60 metrekare olacak olan 30 dükkân için 15 Kasım’da ihaleye çıktık. Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak. Dükkânların yapımının tamamlanması, yer tesliminden itibaren 1 yıl olarak öngördük. Mevsim şartları- nı göz önünde bulundurduğumuzda inşaatın ilkbaharda başlayaca- ğını düşünüyorum” dedi.