Torku’nun üzümü Hadim’den

Konya Şeker tarafından Bozkır ilçesi Sarıoğlan mahallesine yaptırılan Meyve Suyu Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi, Hadim’in Aladağ bölgesinde yetişen üzümlerin işlenmesiyle faaliyete başladı.

47 Milyon TL’lik yatırım bütçesiyle 106 bin metrekarelik açık ve 20 bin metrekarelik kapalı alana inşa edilen tesis Hadim’in Aladağ bölgesi Gaziler mahallesinde hasadı devam eden üzümlerin teslimi ile açıldı.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu tesisin Konya ile Karaman’ın tüm kasaba, köy ve mahallerinde ki meyveciliğin gelişimine ve büyümesine katkı sağlayacağını söyledi. Konya ve ülke ekonomisine kazandırılan yatırımın heyecan ve mutluluk verici olduğunu belirten Hadimioğlu, “Bölge çiftçisini Konya Şeker güvencesi ile buluşturan ve üreticiye kol kanat geren AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Başkanı, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’a teşekkür ediyorum. Bizim bölgemizde yıllarca konuşulan, yapılması gereken bir tesistir bu. Gerçek Aladağ pekmezi ya Torku’dan ya da üreticinin elinden alınacak. Piyasada satılan birçok pekmez sahte, gerçek Aladağ Pekmezi tüketmek isteyenler için doğru adres Torku’dur. Bu fabrika ile bölge insanının ürünleri değerlenmiştir ve iyi tarım uygulamalarını bu fabrika arttıracaktır” diye konşutu.

Tesiste üretime başlanmasıyla birlikte 'Torku Sirke' ile 'Torku Taze Bahçem % 100 doğal üzüm suyu'  adıyla tüketiciye sunulmak üzere raflardaki yerini de almaya başladı. Torku Doğrudan Satış Mağazaları başta olmak üzere, seçkin market ve geleneksek satış kanallarında Torku ürünlerine ulaşmak mümkün.