Geçmişten Günümüze Hadim Müzesi

İlçemizde “Geçmişten Günümüze Hadim Müzesi” kuruluyor.

Hadim Belediyesi ve vatandaşlarımızın el ele vererek birlikte oluşturacağı 'Geçmişten Günümüze Hadim' Müzesi için çalışmalara başladık.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu vatandaşlardan kullanmadıkları Hadim kültürüne ait malzemeleri müzeye bağışlama çağrısında bulundu.

Hadim’in dünden bugüne günlük hayatta kullanılan eşyaları bir araya getirerek korumak, tanıtmak, sergilemek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla proje başlattıklarını belirten Başkan Ahmet Hadimioğlu, “İlçemiz tarihi ve kültürü ile köklü bir geçmişe sahip. Geçmişte atalarımızın kullandığı bugün atıl vaziyette olan eşyaların korunması ve sahip çıkılması için bir proje başlattık. Projeye göre ilçede uygun bir yerde bu eşyaları sergileyeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranarak projeye katkı sağlamasını umut ediyorum. Hemen hemen hepimizin evinde eskiden kullanılan eşyalar vardır. Bu eşyaları Hadim Belediyesi teslim ederek hep birlikte çok güzel bir projeye imza atmış oluruz. Geçmişten bugünümüze bir zaman tüneli şeklinde dizayn edeceğimiz müzede hem sergilenen eşyaların altında hem de tefriş panosunda katkı sunanların isimlerini ve mahallelerini yazacağız. Gelecek nesillere güzel bir hediye ve eser bırakmak için tüm vatandaşlarımızı bu projeye katılmaya davet ediyorum. ” dedi.