22 Mahalleye Bereket Pınarı

Eğiste ve Avşar Hz. Hadimi barajlarının yaz akımlarını kullanarak Göksu Nehri boyunca 22 mahallede ortalama 31 bin 210 alanı sulayacak borulu sulama şebekesinin yapımı devam ediyor.

Eğiste ana hat boru uzunluğu 40 bin 617 metre, Avşar Hz. Hadimi sulaması ana hat boru uzunluğu ise 11 bin 385 metre olacak büyük yatırımın çalışmaları hızla devam ediyor. Toplam boru uzunluğu 174 bin 750 km olacak şebekenin yer teslimi 2015 yılında yapılmıştı.

ÜLKE EKONOMİSİNE 18 MİLYON LİRA KAZANDIRACAK

Çalışma ile sulanacak tarım arazilerine su temini Eğiste ve Avşar Hz. Hadimi barajlarından sağlanacak. Sulama sahası Konya'ya yaklaşık 160 km Karaman'a ise 100 km uzaklıkta yer alıyor. Ülke ekonomisine yılda 18 Milyon TL katacak olan projede Avşar barajı, sulama sahasının güneyinde ve Eğiste barajı ise sulama sahasının batısında Göksu Çayı üzerinde projelendirildi.

1150 rakım altındaki arazilerin sulanması amaçlanan yatırımdan Bademli, Gaziler, Yelmez, Eğiste, Yağcı, Sarıhacı, Aşağı Eşenler, Yukarı Eşenler, Çiftepınar, Dülgerler gibi mahalleler faydalanacak.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu “Hadim’in 1150 rakım altındaki tarım arazilerinin kapalı sistemle sulanmasını sağlayan 160 Milyon TL maliyetli ciddi bir yatırım. İlçemizin kalkınması ve tarımcılığın geliştirilmesi açısından büyük öneme sahip. Köylerden şehirlere göçü büyük oranda önleyecek bu yatırım sayesinde 22 mahalle sulama suyuna kavuşacak. Projenin ilçemize, vatanımıza, milletimize, hayırlı olmasını diliyor, Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve bizzat ilgilenen Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu’na, AK Parti Konya Milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve AK Parti Konya Milletvekilimiz sayın Ahmet Sorgun’a teşekkür ediyorum”