Başkan Hadimioğlu Çalıştayda

Çanakkale'de 'Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya Denizli Bozkurt Belediyesi, Balıkesir Edremit Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi, Çanakkale Belediyesi ve Konya'dan Hadim Belediyesi katıldı.

Çalıştayda 'Geleceğin enerjisi olacak yenilenebilir enerji alanında Hadim Belediyesi'nin de ciddi girişimleri olduğu ve çevreci belediyeler arasında ön sıralarda yer aldığı' vurgulandı.

Hadim'de kendi elektriğini kendi üreten, üstelik bunu güneş, rüzgar, biyogaz, biyokütle, jeotermal ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan bir enerji kooperatifi kurulduğunu belirten Belediye Başkanımız Ahmet Hadimioğlu, " Kalkınma için, göçü azaltmak için kooperatif modeli arıyorduk, enerji kooperatifi kurmaya karar verdik." dedi.