HUDER Hadim'de Hukuk Kampı Düzenledi

Konya'da faaliyet gösteren Hukuki Araştırmalar Derneği'ne üye öğrenciler, “Hadimi Hukuk Mektebi” projesi kapsamında Hadim ve Taşkent ilçelerinde Hukuk kampı gerçekleştirdi.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şube Başkanı Av. Mustafa Yıldız, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ve Konya'da eğitim gören Hukuk Fakültesi öğrencileri Taşkent ve Hadim ilçelerinde “Hadimi Hukuk Mektebi” projesi kapsamında 2 günlük hukuk kampı düzenledi.

Yıldız, düzenledikleri kampta ilk gün Taşkent merkezi, Çetmi şelalesi ve Kıble Kayası’na, ikinci gün ise Hadimi Türbesi ve Tarihi Hadimi Kütüphanesini gezdiklerini söyledi.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER)’nin Türkiye çapında faaliyet gösteren yaklaşık 70 ilde şube ve temsilciliği bulunan bir dernek olduğunu belirten Yıldız, yaklaşık 23 yıldır Konya’da Hukuk Fakültesi Öğrencileri, avukat ve hakimlere yönelik mesleki faaliyetler yürüten bir dernek olduğunu söyledi.

Yıldız, şunları kaydetti:
"Hukuk Fakültesi öğrencileriyle beraber geçen sene başladığımız Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklemiş olduğu Hadimi Hukuk Mektebi projemiz var. Bu projenin ikinci ayağı kapsamında iki günlük bir programla Taşkent ve Hadim ilçelerindeydik. Projeye katılan öğrenciler Konya’da Hukuk Fakültesini kazanmış olan Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi’nin değişik sınıflarından öğrencilerdir. Bu vesileyle Hadim ile Taşkent’in doğa ve kültürel güzelliklerini öğrencilere tanıtmak için buraya geldik. Projemizin ikinci döneminde İslam Hukuku ve Mecelle, Avukatlık ve Hukukun Önderleri isimli 200 saatlik bir ders programı uygulanacak. Projemizin Hadimi ismini alması ve özellikle Hadim’i seçmemizin sebebi ise 1700’lü yıllarda Hz. Hadimi burada bir medrese, üniversite kurmuş ve bu üniversiteden dünyanın her tarafına hakimler, müftüler göndermiştir. Bu dönemde çok kaliteli bir nokta yakalanmış. Öğrencilerimiz bu kaynaklarına döndüğü zaman biz de kendi özümüze döneceğiz, kendi hukukumuzu, islamın kaynaklarıyla beslenen hukuku öğreneceğiz.”
Yıldız, son dönemde ülkemizde yaşanan sıkıntıların en büyük sebebinin temel kaynaklardan öğrenemeyip kulaktan dolmalarla bu dinin öğrenilmiş olduğunu sözlerine ekledi.

HUDER üyeleri Tarihi Hadimi Kütüphanesinde Hadim Müftüsü Ahmet Demirel’in verdiği Hz. Hadimi'nin Hayatı ve Eserleri konulu ‘Berika Sohbetine’ katıldı.