Yerköprü Şelalesi Projesi İhaleye Çıkıyor

Yerköprü Şelalesi Dünya Turizmine Kazandırılacak

Hadim ilçesi sınırları içinde bulunan doğa harikası Yerköprü Şelalesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dünya turizmine kazandırılıyor.

Göksu nehri üzerinde bulunan şelale, alüvyon üzerine traverten çökmesi ve alttaki alüvyonun eriyerek köprü haline gelmesinden oluşuyor. Torosların eteğinde turkuaz akan ve etrafı yeşilliklerle çevrili şelale ülke genelinden gelen ziyaretçilerin de uğrak yeri. Önümüzdeki günlerde uygulanacak proje ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da ilgisinin artması bekleniyor.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu yaptığı açıklamada Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şelale çevresinin peyzaj ve düzenlemesi için proje hazırlandığını söyledi.
Şelalenin doğa turizmi açısından önemli potansiyele sahip olduğunu belirten Hadimioğlu, “Ülkemizde son yıllarda doğa turizmi alanında büyük gelişmeler kaydediliyor. İlçemizdeki Yerköprü Şelalesi de doğa turizmi açısından önemli bir yere sahip. Torosların dik yamaçları arasında, meşhur Aladağ üzüm bağları ve kiraz bahçelerinin eteğinde bereket pınarı gibi akan turkuaz renkli nehir görenleri adeta büyülüyor. Bu doğal zenginliğin korunarak düzenleme yapılması bölge ve ülke ekonomisi ile turizm açısından artı değer kazandıracağına inanıyorum. Proje; ağaçlandırılacak alanlar, doğal karakteri korunacak alanlar, doğa gezi alanları ve kamp alanları şeklinde ana hatlara ayrılarak gerekli çalışmalar yapılacak. Şelale ve nehir çevresi ahşap korkuluklar ve kısmen doğal taş setlerle çevrilecek. Otopark ve yolların iyileştirilmesi, kamelya yapımı ve daha birçok düzenleme olacak.” dedi.

PROJE İHALEYE ÇIKIYOR
Projenin bir dizi titiz çalışma safhasından geçtiğini ifade eden Hadimioğlu, “Proje Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 10 Ekim 2016 tarihinde saat 11.00’de ihaleye çıkarılıyor. Vatana, millete ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin hazırlanmasında ve yürütülen çalışmalarda emeği geçen AK Parti Konya Milletvekilimiz Ahmet SORGUN, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir AKYÜREK, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah OSMANLI, Fen İşleri Daire Başkanı H. Selim BÜYÜKKARAKURT, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani KILIÇ ve Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa YAZLIK'a teşekkür ediyorum.” dedi.