Yerköprü Şelalesine dev proje
YERKÖPRÜ ŞELALESİ VE ÇEVRESİ DÜZENLENİYOR

Konya'nın 7 harikasından biri olan Göksu üzerindeki Yerköprü Şelalesi ve çevresine Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından peyzaj düzenlemesi yapılıyor.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu yaptığı açıklamada Yerköprü Şelalesi'nin doğa harikası olarak bölge insanının uğrak yer olduğunu söyledi.

Travertenlerin bulunduğu plato üzerinden Göksu nehri yatağına 20 metre yükseklikten düşüş yaparak şelalelerin oluştuğunu anlatan Hadimioğlu : "Bu doğal zenginliğin korunarak düzenleme ve peyzaj yapılması Hadim, Konya ve Karaman başta olmak üzere Türkiye için büyük bir kazanım olacak. Yerli ve yabancı turizm açısından da bölgeye artı değer katacak olan bu projenin hazırlanmasında ve yürütülen çalışmalarda emeği geçen AK Parti Konya Milletvekilimiz Ahmet SORGUN, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir AKYÜREK, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah OSMANLI, Fen İşleri Daire Başkanı H. Selim BÜYÜKKARAKURT, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani KILIÇ ve Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa YAZLIK'a teşekkür ediyorum.." dedi.