İlçemize 1150 Arılı Kovan Desteği

HADİM'E 1150 ADET ORGANİK ARILI KOVAN DESTEĞİ

İlçemizde arı yetiştiriciliği eğitimi alan arı yetiştiricilerine 1150 adet organik arılı kovan desteğinde bulunuldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Hadim ilçesinde arıcılık eğitimi alan yetiştiricilere organik arılı kovan desteğinde bulundu.

Hadim’de bir ay süreyle arı yetiştiriciliği eğitimini başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan toplam 230 yetiştiriciye içerisinde organik Kafkas Anadolu Melezi arılar bulunan kovanlar teslim edildi. 24 Mahallede kişi başı 5’er kovandan olmak üzere toplam 1150 organik arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

Hadim’de arıcılık eğitimi alan arı yetiştiricilerine teşvik olması amacıyla arı ve kovan desteğinde de bulunulduğunu belirten Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, ilçenin kiraz, üzüm ve çilekten sonra organik bal üretiminde de marka haline geleceğine inandığını söyledi.

Başkan Hadimioğlu, “İlçemizde arıcılık yapanlara bu kurs ve desteklerle yenilerinin eklenmesi yöremizdeki iş istihdamına ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek başta olmak üzere Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımıza ilçemiz halkı adına bu tür teşvik ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.