Başkan Hadimioğlu Enerji Kooperatifleri Çalıştayında

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nca desteklenen “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında, proje ortağı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Küçükkuyu Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Enerji Kooperatifleri Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştaya kooperatifçilik konusunda yetkili ve deneyime sahip kişiler ile bürokratlar da ilgi gösterdi. Ev sahibi olan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ın yanı sıra, Konya Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bursa Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de toplantıdaydı.

Açılış konuşmasını yapan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, proje hakkında bilgi verdikten sonra katılımcılara teşekkür etti. Projenin hazırlayıcısı Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan da proje kapsamında gerçekleştirdikleri yüz yüze buluşmalardan, yenilenebilir enerji örnekleri ziyaretlerinden bahsetti. Ayrıca Doğan, “İklim değişikliğinin sonuçlarını ne yazık ki yaşıyoruz. Enerji üretimine geçmek gerekiyor. Bunu da halkla yapmak önemli. Bu da demokrasi ve adaletin önünü açacaktır” dedi.

Sorunlarda mevzuat ve bürokrasi öne çıkıyor
Çalıştay boyunca yapılan toplantılarda ve atölyelerde kooperatifçiliğin önündeki engeller de katılımcılar tarafından dile getirildi. 12 bin nüfuslu Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu 1,5 senedir yaşadıkları sıkıntıları dile getirirerek karşılaştıkları bürokratik engellere değindi.